Jan Steenlaan 31, 3904 XL Veenendaal

Nagelbeugels

Nagelbeugels bij ingegroeide nagels

Heeft u last van pijnlijke nagels die in de zijkanten in het vlees groeien?
Dat zijn ingroeiende nagels. Ingroeiende nagels kunnen lijden tot irritatie, pijn en zelfs ontstekingen. Meestal komt het voor aan de grote teen nagels.

Wat is de functie van de nagels?
Nagels hebben verschillende functies. Ze bieden in de eerste plaats bescherming aan de onderliggende zenuwen en bloedvaten. Verder beschermen ze onze uit einde van de vingers en de tenen.

Orthonyxie
Het woord Orthonyxie betekent in het Grieks letterlijk”het recht maken van een nagel”.Orthonyxie is het verbeteren en begeleiden van de ingroeiende nagel door middel van heveling met behulp van nageltechnieken. De nagelbeugel is een hulpmiddel die de nagel begeleid om weer op een normale wijze te groeien. Dit geeft meteen verlichting van de pijn.

Wanneer word er een nagelbeugel geplaatst.
We gaan eerst een nagel onderzoek doen voor dat we de nagelbeugel gaan plaatsen we gaan dan kijken naar de vorm, dikte en kleur van de nagels:

  • Is het probleem aangeboren?
  • Is het probleem door het verkeerd knippen of verkeerde schoenen?
  • Is het probleem door ziekte of trauma?
  • Is het probleem door verkeerde stand van de tenen?

Wij gebruiken de Podofix methode
Podofix is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingroeiende nagels, van vervormde pijnlijke nagels tot gekrulde nagels. Deze vorm van nagelcorrectie is geschikt voor bijna iedereen zelfs voor jonge kinderen en cliënten die diabetisch zijn. De Podofix plakbeugel bestaat uit een elastisch kunststof voetje dat op de nagel wordt gelijmd en een activeringsdraad die de beugel aantrekt nadat deze op de nagel is gelijmd. Deze methode is geheel pijnloos.

 

beugel-om-teen     beugel     podofix