Jan Steenlaan 31, 3904 XL Veenendaal

De reumatische voet

Mensen die aan reuma lijden, kampen vaak met problemen aan hun voeten. Speciale zorg is dan gewenst.

De reumatische voet kenmerkt zich door diverse complicaties:

  • Ontstekingprocessen in de voet: de gewrichten van mensen met reuma zijn veelvuldig ontstoken. Ook slijmbeursontstekingen komen vaak voor.
  • Vergroeiingen van de voet:reumatische gewrichtsontstekingen kunnen leiden tot verstijving en vergroeiingen van botten, gewrichten en alle weefsels daar omheen.
  • Standverandering van de voet: door pijn, stijfheid en vergroeiingen van gewrichten, nemen de voeten en tenen van meeste reumapatiënten in de loop der tijden een andere niet natuurlijke stand aan.
  • Veranderingen van de voetweefsel: de huid van reumapatiënten is onder het vetkussen van de voet vaak dunner en verschuift.
  • Veranderingen aan de teennagels:Aan de voeten van mensen met reuma kunnen teennagels, door de standveranderingen van de tenen, in de verdrukking komen. Hierdoor kunnen problemen ontstaan als verkleuringen en verdikking van de nagels, eeltvorming onder de nagels, brokkelige, ruwe, brosse of gesleten nagels.

Als gevolg van de bovenstaande complicaties, heeft meer dan 80% van de reumapatiënten last van ongewenste eelt- en likdoornvorming. Reden genoeg, om de voeten van mensen met reuma extra aandacht te geven.

Daarom bent u bij de Handen en Voeten Specialist Samarita op het goede adres.

Heeft u Reumatoïde Artritis(RA). Als u wilt weten wat u vergoed krijgt via uw zorgverzekering kan u contact op nemen met uw zorgverzekeraar. Wij staan geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Pedicures (KPR) waardoor u uw behandelingen worden vergoed.